Δρ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΗΝΑ

qode interactive strata

Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ)

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

apapageorgiou@uniwa.gr

Τηλέφωνο

210 538 5241

Η κ. Αθηνά Ν. Παπαγεωργίου Επίκουρος Καθηγήτρια του τμήματος Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στην Ανάπτυξη του Εναλλακτικού Τουρισμού μέσω του Μάρκετινγκ Μάνατζμεντ των Τουριστικών Επιχειρήσεων, Φορέων και Οργανισμών και κάτοχος Μάστερ στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων – Μάνατζμεντ Τουρισμού (MBA – Tourism Management) του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων, του ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης, και απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), στην ειδικότητα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων. Υπήρξε επί σειρά ετών διευθύντρια μεγάλων τουριστικών γραφείων.

Η κ. Παπαγεωργίου είναι μέλος ΣΕΠ του ΕΑΠ, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων» και διδάσκουσα στο Πρόγραμμα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (e-learning) του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στην Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων. Επίσης διετέλεσε καθηγήτρια του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ).

Το επιστημονικό της έργο περιλαμβάνει σειρά εργασιών, ανακοινώσεων, διαλέξεων και εισηγήσεων σε επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια και ημερίδες, καθώς και εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς του κλάδου των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Επιχειρήσεων στα επιστημονικά πεδία Οργάνωσης και Διοίκησης Τουριστικών Γραφείων, Οργάνωσης Συνεδρίων και Μάρκετινγκ-Μάνατζμεντ του Εναλλακτικού Τουρισμού, στα οποία και δραστηριοποιείται.

Η κ. Παπαγεωργίου έχει συγγράψει τα βιβλία:

–  Αρχές Λειτουργίας Τουριστικού Γραφείου
–  Δεξιότητες Πωλήσεων των Ταξιδιωτικών Συμβούλων
–  Οργάνωση και Λειτουργία Τουριστικού Γραφείου – Προγραμματισμός Ταξιδιού
–  Επαγγελματικός Τουρισμός – Οργάνωση Συνεδρίων
–  Ο τουρισμός που πληγώνει… Η αθέατη και δυσφημιστική πλευρά του
–  Οργάνωση Συνεδρίων και Εκδηλώσεων – Τουρισμός MICE

Κατάγεται από την Αυλώνα Μεσσηνίας, είναι έγγαμη και μητέρα ενός τέκνου.