Δρ ΜΟΙΡΑ ΠΟΛΥΞΕΝΗ

qode interactive strata
Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ)

Καθηγήτρια

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

polmoira@uniwa.gr

Τηλέφωνο

210 538 1428

Η Πολυξένη Μοίρα είναι Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στο Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού, με γνωστικό αντικείμενο «Κοινωνιολογία του Τουρισμού». Είναι Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου/Τμήματος Κοινωνιολογίας. Διαθέτει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Αστική και Περιφερειακή Ανάπτυξη. Είναι πτυχιούχος Παντείου Πανεπιστημίου, α) του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης, β) του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και γ) του Τμήματος Ενημέρωσης, Μέσων και Πολιτισμού. Επίσης έχει ετήσια μεταπτυχιακή ειδίκευση στο Διοικητικό Δίκαιο από το Πάντειο Πανεπιστήμιο καθώς και στην Διδακτική και Αξιολόγηση από την ΑΣΠΑΙΤΕ.
Υπηρέτησε στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) για 18 έτη. Επίσης, υπηρέτησε στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και υπήρξε Συντονίστρια του Τομέα Ποιότητας Ζωής.
Έχει εικοσαετή διδακτική προϋπηρεσία στο επιστημονικό πεδίο της διοίκησης και της κοινωνιολογίας του τουρισμού, στην Ανώτατη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, α) Πανεπιστημιακή (Πάντειο Πανεπιστήμιο, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο) και β) Τεχνολογική (Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών, Α.Τ.Ε.Ι. Ηπείρου και Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.). Επίσης έχει διδάξει στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης / Τμήμα Τουριστικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης / Ινστιτούτο Επιμόρφωσης και στη Σχολή Ξεναγών Αθηνών.
Είναι συγγραφέας επιστημονικών συγγραμμάτων και πληθώρας επιστημονικών άρθρων στο πεδίο του τουρισμού. Ιδιαίτερα εξειδεικεύεται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και ιδίως στο θρησκευτικό τουρισμό και στον πολιτισμικό τουρισμό. Εισηγήσεις της έχουν παρουσιασθεί σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια που έχουν λάβει χώρα σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, του Καναδά, των Η.Π.Α. της Νότιας Αμερικής και της Ασίας.